4 Haziran 2011 Cumartesi

Drogba Galatasaray'ın Kapısından Nasıl Döndü?

Tarih 30 Mayıs 2002. Futbol Menejeri olan, aynı zamanda da Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan Tunç Üner'in dönemin başkanı rahmetli Özhan Canaydın ve yönetici Özer Saraçoğlu'na gönderdiği metni yukarıda görebilirsiniz.

Galatasaray'a iki futbolcu öneriliyor metinde. Biri Didier Drogba, diğeri ise Adebayor. Sonradan dünya futbolunda isimlerini en üst perdeden duyuran iki oyuncu hakkında bilgi aktarılıyor. Günlerdir Galatasaray taraftarının düşlerini süsleyen Fildişili oyuncu henüz 25 yaşında. Fransa'nın Guingamp oynuyor. Değeri 600.000 $ civarında olarak belirtilmiş.

Metzli 19 yaşındaki Adebayor'un ise değeri 1.500.000 $ olarak not edilmiş. Galatasaray'ın Bratulara, Petrelere para yatırdığı dönem.

Galatasaray bu iki oyuncuyu transfer etseydi ne olurdu bilinmez? Belki oyuncular ülkemiz sınırları içerisinde patlama yapar ve eşine rastlayamadığımız şekilde yüksek bonservis bedelleri ile yine Avrupa'nın yolunu tutarlardı. Ya da gelirler ve az koşuyor / bitirici değil / çok agresif gibi nedenlerle memleketi biz hancılara bırakıp giderlerdir...

Sonuç ne olursa olsun "futbolcu izleme sistemi"nin (scouting) önemi ortada değil mi? Neden kariyerinin son basamağındaki adamlara eşek yükü ile para verdiğimizi ya da gelen genç yeteneklerin neden bir türlü patlama yapamadığını kafaya takmanın zamanı gelmedi mi?


3 yorum:

  1. Belgenin doğru olduğu ne malum.Bende hazırlar koyarım bitane.Popüler olmak için yapılan gereksiz hareketler bunlar.Blogunuzda daha futbol içerikli yazılara yer vermenizi tavsiye ederim.

    Zaten yeni bir blogmuş, reklam yapmaktaki amacınız şimdi anlaşıldı.:

    YanıtlaSil
  2. gerçek olduğunu sanmıyorum. metni nerden buldunuz?

    YanıtlaSil
  3. şirketin ismi, adresi ve posta kodu tutmuyor. inandırıcı değil.

    YanıtlaSil